Προχωρά η Πολιτιστική Χαρτογράφηση της Λεμεσού 15/01/2013, εφημερίδα Πολίτης

Ερωτηματολόγια τα οποία καλούνται να απαντήσουν ανεξάρτητοι καλλιτέχνες και άτυπες ομάδες έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, για την συνέχιση της πολιτιστικής χαρτογράφησης της πόλης της Λεμεσού.

Με το εν λόγω πρότζεκτ ασχολούνται από τον Απρίλιο 2012 το Συντονιστικό Συμβούλιο Πολιτιστικών Φορέων Λεμεσού σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού και το Εργαστήρι Οπτικής Κοινωνιολογίας και Μουσειολογίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία έχει ως βασικό στόχο τη συλλογή, καταγραφή, ανάλυση και σύνθεση πληροφοριών με σκοπό την περιγραφή των πολιτιστικών πόρων, των συνδέσμων και των χαρακτηριστικών της Λεμεσού.

Η Πολιτιστική Χαρτογράφηση είναι επίσης μια ιδιαίτερα χρήσιμη διαδικασία, ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο θα βοηθήσει την πόλη να αναγνωρίσει τις ανάγκες της, τους πόρους της, την απόδοσή τους και πρωτίστως τους συνδέσμους μεταξύ των τεχνών και των πολιτιστικών ομάδων της. Το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας αυτής θα είναι διαθέσιμο σε ιστοσελίδα, η οποία θα ενημερώνεται συνεχώς και στην οποία θα αναρτίζεται ένας πραγματικός ηλεκτρονικός γεωγραφικός χάρτης στον οποίο θα τοποθετούνται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες γύρω από τον Πολιτισμό, στη Λεμεσό.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο με ανοικτή στο κοινό συζήτηση με θέμα «Τι είναι Πολιτισμός; Εισαγωγή στην Πολιτιστική Χαρτογράφηση» και η οποία πραγματοποιήθηκε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, έχει ολοκληρώσει ήδη το πρώτο στάδιο, το οποίο αποτελούνταν από συνεντεύξεις με πολιτιστικά σωματεία της Λεμεσού.

Προχωρώντας στο δεύτερο στάδιο, που είναι η καταγραφή των ανεξάρτητων καλλιτεχνών και άτυπων ομάδων της πόλης, έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο ερωτηματολόγιο, για τη συμμετοχή τους στο πρότζεκτ.

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται αποκλειστικά σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες (ερωτηματολόγιο 1) ή ανεξάρτητες/άτυπες πολιτιστικές ομάδες (ερωτηματολόγιο 2) που έχουν έδρα τους τη Λεμεσό.

Τα ερωτηματολόγια θα παραμείνουν διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέχρι την 1η Μαρτίου.

Για διευκρινίσεις: culturalmappinglimassol@gmail.com

Την ομάδα Πολιτιστικής Χαρτογράφησης αποτελούν οι:

Εύρος Αλεξάνδρου, Νέναντ Μπογκντάνοβιτς, Διαμάντω Στυλιανού (Τηλ. επικοινωνίας: 99537603 – Δ. Στυλιανού, 99589774 – Ν. Μπογκντάνοβιτς)