“Διόρθωση” Πάολας Ρεβενιώτη

Τα ερευνητικά εργαστήρια Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης (www.cut.ac.cy/mga/research/arthistory) και Οπτικής Κοινωνιολογίας και Μουσειολογίας (www.vsmslab.com), της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσχεση από την Αστυνομία Κύπρου φωτογραφιών της Πάολας Ρεβενιώτη από την εικαστική έκθεσή της με τίτλο “Διόρθωση” που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αγορά Λευκωσίας.

Η Δημοτική Αγορά χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια ως χώρος φιλοξενίας εικαστικών δρώμενων και εκθέσεων και η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε πάρει την έγκριση του Δήμου Λευκωσίας.

Θέλουμε να τονίσουμε τη δυσαρέσκειά μας για τον τρόπο με τον οποίο έδρασε η αστυνομία η οποία κατέσχεσε τα έργα χωρίς να ειδοποιήσει τους διοργανωτές ή την καλλιτέχνη, επιστρέφοντας μόνο αυτά που θεώρησε κατάλληλα για έκθεση. Η αστυνομία δεν αποτελεί το αρμόδιο όργανο για να κρίνει το τι αποτελεί τέχνη και ούτε να ασκεί, αυτεπάγγελτα, λογοκρισία!

Το γυμνό σώμα — αντρικό και γυναικείο — χρησιμοποιείται ήδη ευρέως σε πολλές μορφές τέχνης στην Κύπρο, και θέλουμε να ελπίζουμε πως ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η αστυνομία δεν στοχεύει ενάντια στη δράση της οργάνωσης Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου.

Καλούμε την αστυνομία να επιστρέψει τις φωτογραφίες στους νόμιμους κατόχους της και να τερματίσει κάθε παράλογη δίωξη σχετικά με το συμβάν.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: