Οδηγός Μουσείων Κύπρου/ Cyprus Museum Guide

www.cyprusmuseumguide.com

Δωρεάν διανομή περιορισμένου αριθμού αντιτύπων παγκύπρια

και παρουσίαση ιστοσελίδας στις 18 Μαΐου 2014

Ο Οδηγός Μουσείων της Κύπρου, ένα νέο βιβλίο που περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών για ενενήντα δύο μουσεία που βρίσκονται στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, έχει εκδοθεί στην ελληνική γλώσσα και τα πρώτα αντίτυπα θα διανεμηθούν δωρεάν στο κοινό στις 18 Μαΐου 2014, κατά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Η διανομή των δωρεάν αντιτύπων θα πραγματοποιηθεί σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου σε συνεργασία με το Κυπριακό Μουσείο, τη Λεβέντειο Πινακοθήκη και την Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Κυπριακής Τέχνης στη Λευκωσία, το Θεατρικό Μουσείο Κύπρου στη Λεμεσό, το Δημοτικό Μουσείο Αγίας Νάπας THALASSA στην επαρχία Αμμοχώστου και το Επαρχιακό Μουσείο Πάφου στην Πάφο (23 Μαΐου στο Μουσείο Πάφου).

Ο Οδηγός Μουσείων της Κύπρου αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο καθώς μέσα από τις σελίδες του ξεδιπλώνονται πληροφορίες που αφορούν στο είδος του κάθε μουσείου, την τοποθεσία, τις συλλογές που φιλοξενεί, το ωράριο λειτουργίας, τα στοιχεία επικοινωνίας, την τιμή εισόδου, την προσβασιμότητα, τις οργανωμένες ξεναγήσεις, τις εκπαιδευτικές δράσεις για ενήλικες ή παιδιά και τις άλλες δραστηριότητες που διεξάγονται στον χώρο του μουσείου, την καφετέρια, το πωλητήριο και αρκετά άλλα χρήσιμα στοιχεία που αφενός ενημερώνουν και αφετέρου διευκολύνουν τη διοργάνωση και πραγματοποίηση επισκέψεων στα ενενήντα δύο μουσεία που περιέχει. Όλα τα πιο πάνω ενισχύονται από πλούσιο έγχρωμο φωτογραφικό υλικό, καλαίσθητο σχεδιασμό, πρακτική ταξινόμηση και εύκολη αναζήτηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον περιορισμένο αριθμό δωρεάν αντιτύπων, δωρεάν πρόσβαση στον πλήρη οδηγό θα παρέχει επίσης η ιστοσελίδα www.cyprusmuseumguide.com από τις 18 Μαΐου 2014 και έπειτα.

Ο Οδηγός Μουσείων της Κύπρου είναι το αποτέλεσμα πρωτοβουλίας, έρευνας και δημιουργίας του Εργαστηρίου Οπτικής Κοινωνιολογίας και Μουσειολογίας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Χορηγοί: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, Εργαστήρι Γλώσσας και Γραφιστικής (Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου)